Maroc Marele Tour si Sahara 2020

Circuitul Oraselor Imperiale si Desertul Sahara.
Inclus Demipensiune.
Inclus si un pachet de servicii in Sahara: plimbare cu masini 4×4 si plimbare cu camilele.

Vizitam Marrakech, Essaouira, Pasul Tichka, Satul Ait Ben Haddou, Ouarzazate, Erfoud, Merzouga, Ifrane, Fez, Volubilis, Meknes, Rabat, Casablanca… (vezi programul excursiei).
––––––––––––––––––––––––––––-

Plecari din: Bucuresti Otopeni
Transferuri gratuite Interra din orasele:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

 Plecari Circuit 2020 12 Martie 17 Mai 27 Mai 31 Mai
 Mai sunt locuri libere ? 0 0 11 12
 Adult in camera dubla 845 € 845 € 845 € 845 €
 Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 845 € 845 € 845 € 845 €
 Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 659 € 659 € 659 € 659 €
 Adult in camera single 1.055 € 1.055 € 1.055 € 1.055 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti => Marrakech, Casablanca => Bucuresti, Companiile Austrian/Lufthansa (plecari 12.03, 27.05, 31.05)
• Zboruri Bucuresti => Marrakech => Bucuresti, Compania Austrian (plecarea 17.05)
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local pe toata durata programului
Cazare 10 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
– 3 nopti in Marrakech la Hotel Palm Menara 4* sau similar
– 1 noaptei in Ouarzazate la Hotel Karam Palace 4* sau similar
– 1 noapte in Merzouga la Hotel Riad Palmeras y Dunas, sau similar
– 2 nopti in Fez la Hotel Across 4* sau similar
– 2 nopti in Casablanca la Hotel Meliber 4* sau similar
– late check-out in Casablanca (plecari 12.03, 27.05, 31.05), respectiv
1 noapte cu mic dejun in Marrakech la Hotel Palm Menara (plecare 17.05)
Demipensiune (8-9 cine la hotel conform programului)
• Excursiile zilnice si tururile prevazute in program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (mai putin Moscheea Hassan II)
• Ghid local la dispozitie pe toata perioada circuitului
Pachet aventura in Desertul Sahara care include:
– Excursie cu autovehicule 4×4 in Desertul Sahara de la Erfoud la Merzouga
– Plimbare cu camilele in Desertul Sahara

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport 250 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, bilete intrare la obiective turistice, excursii optionale
• Intrarea la Moscheea Hassan al II-lea, 12 €/persoana, se achita local
• Bacsisuri recomandate pentru ghizi locali si soferi, 5 €/turist/zi, se achita local la fata locului

Ziua 1 | Bucuresti–Marrakech
Pentru plecarile 12 Martie, 27 Mai:Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 04:35, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 06:35 si sosire in Viena la 07:25. Decolare spre Marrakech la ora 09:50 cu zborul OS899 si sosire in Marrakech la ora 14:00 (plecare 12 Martie) respectiv ora 13:05 (plecare 27 Mai).
Pentru plecarea 31 Mai: Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 05:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 07:55 si sosire in Viena la 08:40. Decolare spre Marrakech la ora 09:50 cu zborul OS899 si sosire in Marrakech la ora 13:05.
Pentru plecarea 17 Mai: Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 05:55 pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS768 cu destinatia Viena. Decolare la ora 07:55 si sosire in Viena la 08:40. Decolare spre Marrakech la ora 09:50 cu zborul OS899 si sosire in Marrakech la ora 13:05.
Intalnire cu ghidul local si Tur panoramic cu ghid local al orasului Marrakech urmat apoi de transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie pentru odihna. Seara, servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Palm Menara 4* (plecare 12.03), Hotel Nassim 4* (plecarea 17.05), Hotel Della Rosa 4* (plecari 27.05, 31.05) sau similare.

Ziua 2 | Marrakech
Mic dejun. Astazi ne dedicam ziua pentru a descoperi al doilea cel mai vechi oras Imperial, fondat de catre Almoravizi in sec. Al XI-lea, cunoscut si sub numele de Perla Sudului. Veti vizita Moscheea Koutoubia, construita de sultanul Abdel Moumen in stil marocan-andaluz. Aspectul reaminteste de versiunea mai veche din Cordoba, desi inaltimea minaretului Koutoubia este aproape dubla fata de cel din Andalucia. Zidurile sale erau acoperite in intregime de gresie si tencuiala pictata in culori luminoase dar care nu au rezistat in timp si au disparut aproape in intregime. Vizitatorii non musulmani pot admira monumentul doar din afara pentru ca accesul este permis numai celor musulmani. Continuam cu Gradina Menara, mormintele Saadian. Dupa pauza de pranz (neinclus) vom vizita si Palatului Bahia (pe exterior), situat in Medina, si aproape de Piata  Djemma El Fna. Se intinde pe o suprafata de opt hectare. Nu mai putin de sapte ani au fost necesari pentru a ridica acest impunator edificiu. Veti incheia turul cu vizita piatei Djemaa El Fna. Se spune ca nu are pereche in lume, fiind renumita pentru muzicantii, acrobatii, imblanzitorii de serpi, povestitorii sau prezicatorii care fac spectacol, dar si pentru restaurantele si terasele din zona unde poti gusta din preparatele traditionale marocane. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Palm Menara 4* (plecare 12.03), Hotel Nassim 4* (plecarea 17.05), Hotel Della Rosa 4* (plecari 27.05, 31.05) sau similare.

Ziua 3 | Marrakech–Essaouira-Marrakech
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Marrakech sau optional, Excursie la Essaouira. Orasul este cunoscut inca din Sec XVI, cand era numit Mogador de catre portughezi. Fortificatiile care incercuiau orasul dateaza din Sec XVIII si se afla pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita acest adevarat leagan al artistilor de tot felul, piata din Essaouira care este locul unde se afla numeroase ateliere mestesugaresti si de artizanat, care confectioneaza mai ales obiecte de tamplarie, sculpturi in lemn si nu in cele din urma faimosul port pescaresc de la oceanul Atlantic. Intoarcere la Marrakech. Tarif 40 €/persoana si include: transport autocar local, ghid local, tur de oras Essaouira, insotitor roman de grup. Seara, Optional puteti participa la o cina traditionala marocana cu program artistic. Tarif: 50 €/persoana. Cazare Hotel Palm Menara 4* (plecare 12.03), Hotel Nassim 4* (plecarea 17.05), Hotel Della Rosa 4* (plecari 27.05, 31.05) sau similare.

Ziua 4 | Marrakech–Ouarzazate
Dupa micul dejun, strabatem Pasul Tichka si ne desfatam privirile cu un peisaj impresionant ce strabate inima Muntilor Atlas vizitand kasbah-ul Taourirt si ne vom indrepta catre satul Ait Ben Haddou unde se afla cea mai spectaculoasa fortareata din sudul Marocului care a servit ca decor pentru numeroase filme dintre care amintim celebra pelicula “Printul Desertului”. Ajungem in Ouarzazate, sau „usa desertului”, un fost punct de trecere pentru comerciantii africani care doreau sa ajunga la orasele nordice din Maroc si Europa, care a evoluat intr-un modern oras garnizoana, in 1920, pentru a supraveghea interesele coloniale ale Frantei. Dupa plecarea protectoratului francez, in 1950, Ouarzazate s-a transformat in centrul industriei filmului marocan, oferind o mare varietate de studiouri de productie si seturi pentru o serie de filme, iar astazi reprezinta principalul punct de plecare in dezvoltarea turismului in desert. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Karam Palace 4* (plecarea 12.03), Hotel Club Hanane 4* (plecarea 17.05), Hotel Kenzi Azghor 4* (plecarile 27.05, 31.05) Oarzazate sau similare.

Ziua 5 | Desertul Sahara ! Ouarzazate–Erfoud–Merzouga
Mic dejun. Astazi vom pleca in Marea Aventura catre Desertul Sahara. Drumul ne duce la Erfoud, “poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4×4 care ne vor duce pana in Merzouga. Legenda spune ca atunci cand o familie bogata a refuzat sa fie ospitaliera cu o femeie amarata si fiul sau, Dumnezeu s-a maniat si i-a ingropat sub dune de nisip, dand nastere oraselor gemene Hassi Labied si Merzouga, care pentru cei mai multi calatori reprezinta promisiunea marocana pentru o destinatie desertica de vis. Tot astazi vom avea parte de o experienta inedita: Apus de Soare in Desert si plimbare cu camilele prin Desertul Sahara. Servirea cinei la Riad. Cazare traditionala in Riad Palmeras y Dunas Merzouga sau similar.

Ziua 6 | Merzouga–Erfoud–Ifrane–Fez
Mic dejun. Excursia continua astazi catre Fez, pe drum, optional, va invitam la un pranz pe baza de peste la un restaurant local, inainte de a ne continua calatoria prin partea de mijloc a Muntilor Atlas, comparata in grandoare cu Marele Canion. Vom opri apoi in „statia de pe deal” europeana din Ifrane-importanta statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului” Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes sau Marrakech, care vor sa experimenteze iarna europeana. Sosire la Fez si transfer la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Across 4* (plecare 12.03), Hotel Ramada 4* (plecari 17.05, 27.05, 31.05) Fez sau similare.

Ziua 7 | Fez
Mic dejun. Tur de oras Fez-unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local. Fez-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fez, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarine decorata cu stuc si ceramica traditionala, o adevarata opera de arta, ce se afla langa moschee, in Place Nejjarine, langa bazar. Turul se va incheia cu vizita exterioara a Palatul Regal–ce are elemente de arhitectura araba si maura. Are 7 usi gigantice sculptate in bronz si incadrate de ornamente extraordinare din ceramica viu colorata. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Across 4* (plecare 12.03), Hotel Ramada 4* (plecari 17.05, 27.05, 31.05) Fez sau similare.

Ziua 8 | Fez–Meknes-Volubilis-Rabat–Casablanca
Mic dejun. Excursia continua catre Meknes, unul dintre cele patru orase imperiale din Maroc, al carui nume si faima sunt strans legate de Sultanul Moulay Ismail si de zidurile sale lungi de peste 40 km. Acesta a transformat Meknes intr-un oras impresionant, un amestec de stiluri spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknès este Piata el-Hedim, un square urias situat in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua monumentale coloane corintice din marmura. Bab Lakhmis este o alta poarta pe care o putem admira in Meknes si prin care se facea accesul din partea vestica a orasului si pe care inca mai putem citi inscriptia Sultanului Moulay Ismail, „Avere si prosperitate sunt gravate la intrarea casei mele, iar eu sunt inconjurat de fericire”. Vom trece si prin Volubilis, un important oras roman. Acesta era centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana. Veti admira aici faimoasele ruine romane. Plecare catre Rabat–capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira pe exterior: Turnul Hassan–construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat este totusi un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Transfer la hotel in Casablanca si cazare. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Meliber (plecari 12.03, 27.05), Hotel Oum Palace 4* (plecari 17.05, 31.05) Casablanca sau similare.

Ziua 9 | Casablanca
Mic dejun. Intreaga zi de astazi este destinata explorarii orasului Casablanca impreuna cu ghidul local, autocarul local fiind la dispozitie. Vom vizita Marea Moschee Hassan II–simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Se afla la tarmul marii, dincolo de Medina si domina intregul oras Casablanca, fiind a treia moschee ca marime din intreaga lume (costul biletului de intrare este de 12 € si se achita local), vom face apoi o plimbare pe cornisa, in zona de promenada si vom avea tot timpul necesar vizitarii Casablancai. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Meliber (plecari 12.03, 27.05), Hotel Oum Palace 4* (plecari 17.05, 31.05) Casablanca sau similare.

Ziua 10 (plecari 12.03, 27.05, 31.05) | Casablanca
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru explorarea orasului pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Pana la ora transferului la aeroport, camerele sunt la dispozitie fiind inclus in pachet late check-out. Aproximativ la ora 23:00 transfer la aeroportul din Casablanca pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa.

Ziua 10 (plecare 17.05) | Casablanca–Marrakech
Mic dejun. Imbarcare in autocar si transfer la hotel in Marrakech. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Optional, va sugeram o vizita impreuna cu insotitorul de grup la Gradinile Majorelle–paradisul lui Yves Saint Laurent din Marrakech. Gradinile Majorelle sunt legate in ziua de azi de numele celebrului creator Yves Saint Laurent, insa prima versiune a acestora a fost deschisa in anul 1947 de catre pictorul Jacques Majorelle. Va invitam la o plimbare prin acest paradis in care culorile tari se imbina perfect cu verdele vegetatiei luxuriante: bambusi, palmieri, cactusi, sute de mii de plante fiind prezente in aceasta gradina alaturi de bazine cu apa si fantani artezeiene. Aici se afla si un monument funerar in memoria lui Yves Saint Laurent (deplasarea se face cu mijloacele de transport in comun, biletul de intrare se achita individual la fata locului). Cazare Hotel Nassim 4* sau similar.

Ziua 11 (plecari 12.03, 27.05, 31.05) | Casablanca-Bucuresti
Decolare cu zborul Companiei Lufthansa LH1331 la ora 02:05 (plecarea 12.03), respectiv 01:40 (plecarile 27.05, 31.05) si aterizare in Frankfurt la ora 06:05. La ora 10:15 decolare catre Bucuresti cu zborul LH1418 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:40. Sfarsitul pachetului de servicii.

Ziua 11 (plecare 17.05) | Marrakech–Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Marrakech pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian OS768 cu decolare la ora 13:55. Aterizare la Viena la ora 19:00. La ora 20:25 decolare catre Bucuresti cu zborul OS767 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 23:50. Sfarsitul pachetului de servicii.